poedel puppies te koop


Verzorging van de
dwerg (Poedel)

 

In de standaard van de Poedel staat dat hij alleen op tentoonstellingen mag verschijnen in een van de drie voorgeschreven toiletten; het leeuwentoilet, het Engelse toilet of het moderne toilet. Deze toiletten zijn zo nauwkeurig omschreven, dat er heel wat ervaring voor nodig is om ze juist te kappen en te knippen. Een beginneling heeft dat zeker niet zomaar onder de knie. Het leeuwentoilet - het toilet met de langste traditie - staat zelfs bekend om zijn moeilijkheidsgraad.

 

Het is van doorslaggevend belang dat er bij het toiletteren over het juiste gereedschap wordt beschikt. Een standaarduitrusting kan bestaan uit diverse tondeuses, scharen en kammen. Het knippen van het toilet begint altijd bij het hoofd, waarna vervolgens het lichaam en de ledematen worden afgewerkt.

 

Poedel pup

 

De hond moet leren om tijdens het knippen de juiste houdingen aan te nemen.

Het echte werk gebeurt meestal op een trimtafel, dus het komt altijd van pas om de hond te oefenen in het staan op een tafeltje. De dagelijkse kambeurt is een goede gelegenheid hiervoor, maar daar moet al op heel jonge leeftijd mee worden begonnen. Uiteraard is een ontspannen leersfeer heel belangrijk. Als de jonge Poedel plezier krijgt in de kambeurt op een tafeltje, zal op den duur ook de bewerkelijke vachtbehandeling zonder stress kunnen verlopen.

 

bron: mijn hond, mijn vriend